Over Michel

Wie is Michel?

Hoveniersbedrijf Michel wordt gedreven door Michel Peyrer. Michel is een absolute plantenliefhebber met passie voor tuinen. Van 2000 tot 2002 heeft Michel de opleiding tot zelfstandig hovenier succesvol afgerond.  In 2004 heeft Michel zijn opleiding MBO middenkader groene ruimte behaald . Na een jaar werkzaam te zijn geweest bij GroenStijl hoveniers te Rijswijk, is Michel op 21 jarige leeftijd in 2005 zijn eigen hoveniersbedrijf gestart. Inmiddels is Michel 18 jaar actief in het vak.

Visie op tuinen

Helaas is de trend: eenvoudige lijnen en minimale vormgeving. Tuinen worden aangelegd met weinig beplanting om zo het onderhoud te minimaliseren. Grote grijze tegels zijn overal. Er blijft vaak alleen aan de randen van de tuin nog wat plaats voor groen over.  Zo veranderd de tuin in een plaats of plein. Geen emotie of sfeer, en ook geen afspiegeling van de eigenaar.

Hoveniersbedrijf Michel ziet dit anders. Weinig onderhoud wordt geassocieerd met weinig beplanting. Maar een tuin met weinig tot geen beplanting is toch eigenlijk geen tuin? In jouw tuin moet je je op je gemak voelen, thuis zijn.  Dat wordt in onze optiek behaald met beplanting en een groene inrichting van de tuin.  En een tuin met wat meer beplanting, of beplanting op strategische plaatsen betekend niet per definitie meer onderhoud.  Dat is onze missie. Mensen bewust laten worden van planten en hun sfeer verhogend karakter. Zo voel je je thuis in je eigen tuin.