Menu

Schuttingen

Een schutting is natuurlijk belangrijk voor in je tuin om voldoende privacy te krijgen. Misschien heb je een paar vragen of wil je weten wat er belangrijk is als je een schutting gaat plaatsen. We hebben een opsomming van enkele punten gemaakt.

Waar moet je op letten als je een schutting plaatst?

Voordat je een schutting gaat plaatsen kan het zo zijn dat je een vergunning nodig hebt. Vooraf informeren is altijd slim.

Welke soorten schuttingen zijn er?

Graag bespreken we enkele soorten schuttingen met je om het gemakkelijker te maken voor je om een keuze te maken.

Een draadafscheiding is natuurlijk snel geplaatst. Het is een zeer goedkope oplossing en zorgt voor een gemakkelijk te onderhouden schutting en tuinafscheiding. Je kunt ervoor kiezen om metalen korven te plaatsen en deze vullen met houtschors en ook met stenen. Op die manier kun je gebruikte materialen opnieuw gebruiken in je tuin. Het is belangrijk om een goede fundering te hebben voordat je de korven gaat opvullen met stenen of houtschors.

De tuinafscheiding met een haag

Een natuurlijkhaag is iets waar veel mensen voor kiezen. Er is volop keuze trouwens. Je kunt kiezen voor een conifeer, een buxus, een spar of een beuk. Het nadeel is dat men vaak snel en gemakkelijk door de haag heen kan stappen. Je kunt ervoor kiezen om een draadafscheiding te gebruiken naast de haat om dit probleem op te vangen.

Een houten tuinscherm

Hout is ook een keuze welke veel gekozen wordt voor een tuinscherm of schutting. Je kunt verschillende soorten hout gebruiken en het in verschillende motieven en diktes plaatsen. De prijs kun je hierdoor ook zelf sterk beïnvloeden.